Pages

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

KEITTIÖNI

Uuden kotimme parhaimpia puolia on keittiö. Se on juuri sopivan kokoinen, kompakti laatikko, jossa yksin mahtuu hääräilemään ja kaikki on käden ulottuvilla. 
Ennen remonttia keittiö oli melkoinen ilmestys vaaleanpunaisine kukkakaakeleineen, muovimattoineen ja kalustekötöstyksineen. 


'Keittiön vieressä on ruokailuhuone, jonne näkee keittiön ikkunoista.  Mikä ihana yksityiskohta nuo ikkunat! Tuon tilan piilotti liukuovi, joka poistettiin remontin yhteydessä.


Keittiö revittiin käytännössä kokonaan paljaaksi, jäljelle jäi seinät ja lankkulattia, jotka maalattiin. Keittiön yksi iso seinä maalattiin Kalklitir-maalilla (sävy concrete) neljään kertaan. Päälle sipaistiin vielä pari kerrosta hirsisuoja-lakkaa hylkimään vettä ja likaa, jota keittiössä luonnollisesti tulee. Muut seinät ja  lattia maalattiin valkoiseksi. 
Seuraavaksi keittiössä hääräsi putki- ja sähkömiehet asentelemassa putkia ja sähköjä eri paikkoihin. Koko keittiössä ei ollut ennen remonttia kuin yksi pistorasia ja vesiputket meni seinillä. Nämä muutettiin. 
Appiukko ja mieheni asensivat kalusteet, ja pöytälevyt. Melkoinen homma kuulemma, koska keittiö ei ole neliön muotoinen, vaan se on toiselta puolelta paljon leveämpi kuin toiselta (koska talomme on kaareva). 
Lopputuloksena keittiö ja ruokailuhuone näyttävät tältä:Keittiöstä tuli valkoinen ja melko neutraali. Pitäähän sen palvella aikanaan meistä seuraavia asukkaitakin. Mitäs te pidätte uudesta keittiöstäni ja ruokailuhuoneesta?

ps. kertokaahan mielipiteitänne blogin uudesta ilmeestä!

15 kommenttia:

 1. Keittiö on aivan pus! Suloinen, raikas, seesteinen. Neutraali tausta antaa seuraavalle asukkaalle mahdollisuuden toteuttaa omaa tyyliään ilman uutta remonttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, piti kuunnella myös vuokranantajan toiveita. Onneksi hyväksyi useimmat ehdotuksemme.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Valoisuus on kyllä tämän keittiön parhaimpia puolia.

   Poista
 3. Aivan täydellinen kokonaisuus! Oulustakin siis on mahdollista löytää vanhoja kivitaloja lankkulattioineen.. (Y) Kiitos että pääsen kurkkaamaan teidän kotiin, tykkään!

  VastaaPoista
 4. Tykkään! Kovasti tykkään! :) t. Yläkerran naapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, eipä ois varmaan osattu arvata mikä aarre asunto oli jos ei oltas teiän asunnossa käyty! :)

   Poista
 5. Mistä mahtaa olla peräisin tuo kori, jossa ovat tiskiharja, pesuaineet ja muut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään muista mistä oon sen aikoinani ostanu. Kannattaa kurkata isojen markettien valikoimaa, k-raudassakin oon muistaakseni nähnyt.

   Poista
 6. Woooow, mitä jälkeä! Ootte te taitavia:) hyvä!!

  VastaaPoista
 7. Ihana valo ja valkeus! Lisää kuvia pls!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muut huoneet on vähän valjuja vielä, kun taulut ei oo löytäny tietään seinille. :) mutta tulee pikapuoliin! :)

   Poista

jätä sananen tai kaksi