Pages

tiistai 24. helmikuuta 2015

kevät ja mansikkajätskiä

Heippa!

Ehkä pitenevät päivät, aurinko ja kevät saa mut taas ajattelemaan jäätelöä. Talvella tuo kylmä herkku ei käy edes mielessä. Kokeilin tässä joku päivä tehdä jäätelöä itse, mansikkaisena. Hyvin onnistui ilman jäätelökonettakin. Ja ah, niin hyvää että jaan teillekkin ohjeen. Ohje siis Arlalta.


1. Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa, kunnes seos on paksua ja vaaleaa. 
2. Sekoita mansikat sokerissa, kunnes sokeri on liuennut ja käännä se keltuaisseokseen. 
3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää mansikat seokseen, mutta ensin vain muutama lusikallinen, sitten loput. 
4. Laita seos pakastimeen heti ja anna sen jäätyä noin 6 tuntia tai yön yli. 
5. Ota jäätelö sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta siitä saa palloja. 

Nauti sillon ku sulle parhaiten sopii!



Mulla oli aivan ihanan rentouttava viikonloppu Savossa, ystävät on huippuja! Myös siellä syötiin tätä samaista herkkua.

Makiaa viikkoa kaverit!

2 kommenttia:

  1. Olipa onni että satuin paikalle maistamaan tätä!Hyvää oli:)

    VastaaPoista
  2. :) silti koostumus vaatii vielä vähän hiomista.

    VastaaPoista

jätä sananen tai kaksi